Jan van Draanen


  

Ik ben in 1956 geboren in Utrecht en heb in mijn leven veel kennis en (levens)ervaring opgedaan in heel diverse rollen en omgevingen. In willekeurige volgorde als zoon, broer, echtgenoot, vader, opa, vriend, collega, beroepsmilitair, HRM-adviseur, CMI-gecertificeerd loopbaancoach, wandelcoach, trainer, counselor, gastheer, coördinator, herplaatsingskandidaat en vele andere. Zie voor meer informatie mijn Linkedin profiel

Momenteel werk ik als re-integratieadviseur bij een grote overheidsorganisatie en als counselor, loopbaan- en wandelcoach binnen Heeljebewustzijn.

Ik put uit vele inspiratiebronnen. Een heel belangrijke is voor mij de Psychosynthese , een optimistische psychologie ontwikkeld door de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli waarmee ik in 1998 in aanraking ben gekomen. De Psychosynthese richt zich op bewustwording, ontwikkeling, en gaat er vanuit dat ieder mens uniek is en er mag zijn zoals hij of zij is. In 2004 heb ik de opleiding tot counselor bij de Psychosynthese academie in Amersfoort afgerond.

Mijn kerkelijke achtergrond heeft me geleerd dat een beperkte beleving en dan vooral de dogmatiek van het geloof ons niet verder brengt. Waar ik naar streef is de werkelijke ontmoeting. Niets moet waardoor werkelijk contact kan ontstaan. Zonder oordeel, hoe lastig dat soms ook is.

Naast mijn actieve bezigheden en de vele prikkels in het dagelijks leven zijn voor mij rust- en stiltemomenten belangrijk. Deze vind ik onder meer luisterend in de Domkerk op zaterdagmiddag, zo maar op een plek in de Molenpolder of in een Klooster. Tenslotte is plezier ook een kwaliteit die mij zeer aanspreekt. Van nature eigenlijk heel serieus, heb ik ervaren dat leven ook gewoon leuk kan zijn en dat humor daarbij enorm kan helpen.